• Digital Storytelling for charities
  • We advice you telling compelling stories
  • Collect content straight from the field with our Charity Story app
  • Publish project stories online and share them with your audience

Favoraid for the heart connection

Charity
The emotional connection
On Favoraid charities tell authentic audiovisual project stories to inform and connect with donors, partners and organizations.
Charity
Stories last and get shared
Stories from the heart last and shared to others. Resulting in more visibility and engagement.
Charity
More value on the long run
By communicating from the heart charities lay the foundation for a valuable longterm relationship.

In the spotlight

Meisjesclubs

Het probleem


In Nepal krijgen veel meisjes niet dezelfde kansen als jongens. Ze worden nog steeds stelselmatig achtergesteld ten opzichte van jongens. Meisjes in Nepal worden nog te vaak van school gehaald om thuis voor hun broertjes en zusjes te zorgen, het huis schoon te maken en avondeten te koken. Of ze moeten hele dagen op het veld werken.

Daarnaast kampen veel adolescente meisjes met verkrachtingen, mishandeling, gedwongen huwelijken en lopen ze het gevaar om slachtoffer te worden van trafficking.

 De aanpak van Plan


Plan versterkt de positie van meisjes in Nepal door ze een stem te geven in meisjesclubs. De meiden van twaalf tot zestien jaar komen drie keer per week samen om te praten over belangrijke onderwerpen in hun leven, zoals omgangsvormen, seksualiteit, veranderingen in het lichaam tijdens de adolescentie, het plannen van een toekomst, enzovoorts. Op de club leren de meisjes ook over hun rechten. De onderwerpen komen op een veilige manier aan bod in de vorm van gesprekken, tekeningen, zang en dans, discussies en activiteiten (campagnes) binnen de gemeenschap.

De meiden motiveren elkaar om door te leren, op te komen voor zichzelf en te pleiten voor verandering. Bijvoorbeeld door af te stappen op ouders die hun dochters thuis houden om ze te laten werken. Ze leggen uit waarom school voor meisjes net zo belangrijk is als voor jongens.

Samen staan ze sterker! 

30.000
0

Blog

Plan Nederland

Plan Nederland


Plan Nederland, launching partner, is continuously searching for new ways to raise funds and to communicate in a targeted way with the partners about the projects that they support. Favoraid fills this need: companies and donors feel involved from start to finish in the project that they finance. In addition, the companies have the option of branding an appealing project with a logo and to share it within their corporate environment.

Monique van 't Hek
(Director Plan Nederland)

Testimonials

Bragging about how good you really are is not our style.
"Let others do the talking for you."
We are thus happy to leave that to our satisfied customers,
because we know that they are our best ambassadors.
‘‘
Jan-Alix Kruizinga
Commercial Director DBF
‘‘
Rene van de Coevering
Owner of coevering.com
‘‘I have to say that the site looks perfect. It is the work of professionals. And it certainly a stimulus to appear there as a sponsor.’’
‘‘
Wiebe Kuipers
Donor