Meisjesclubs

Project Status: Gesloten
Start Date: 01 Feb 2014
5
5
 Meisjesclubs Meisjesclubs
5 out of 5 based on 1 user ratings.

100% Funded

30.000
0

Het probleem
In Nepal krijgen veel meisjes niet dezelfde kansen als jongens. Ze worden nog steeds stelselmatig achtergesteld ten opzichte van jongens. Meisjes in Nepal worden nog te vaak van school gehaald om thuis voor hun broertjes en zusjes te zorgen, het huis schoon te maken en avondeten te koken. Of ze moeten hele dagen op het veld werken.

Daarnaast kampen veel adolescente meisjes met verkrachtingen, mishandeling, gedwongen huwelijken en lopen ze het gevaar om slachtoffer te worden van trafficking.

 

De aanpak van Plan
Plan versterkt de positie van meisjes in Nepal door ze een stem te geven in meisjesclubs. De meiden van twaalf tot zestien jaar komen drie keer per week samen om te praten over belangrijke onderwerpen in hun leven, zoals omgangsvormen, seksualiteit, veranderingen in het lichaam tijdens de adolescentie, het plannen van een toekomst, enzovoorts. Op de club leren de meisjes ook over hun rechten. De onderwerpen komen op een veilige manier aan bod in de vorm van gesprekken, tekeningen, zang en dans, discussies en activiteiten (campagnes) binnen de gemeenschap.

De meiden motiveren elkaar om door te leren, op te komen voor zichzelf en te pleiten voor verandering. Bijvoorbeeld door af te stappen op ouders die hun dochters thuis houden om ze te laten werken. Ze leggen uit waarom school voor meisjes net zo belangrijk is als voor jongens.

Samen staan ze sterker!

 

Sponsors of the project

Comments (1)
5
5
No blog found.

Share this project