• Corporate fundraising is meer dan doneren

    Hoe houd je medewerkers betrokken?

Date: 17 Dec 2015

Corporate fundraising is meer dan doneren

Hoe houd je medewerkers betrokken?

Naast particuliere donateurs verwachten ook bedrijven en haar werknemers een grotere mate van transparantie door goede doelen. De roep om bewijs dat de bijdrage een belangrijke, meetbare impact heeft gehad wordt steeds harder. Goede doelen die hiertoe in staat zijn zullen een rooskleurige toekomst tegemoet gaan.

De digitale wereld en de snelheid van de ontwikkelingen hier binnen gaan een steeds belangrijke rol spelen. 

Engagement is de nieuwe standaard

Wanneer we specifiek kijken naar corporate fundraising gaat het niet langer alleen over het geven. Het gaat over het creëren van mogelijkheden om medewerkers actief te betrekken bij het doel waarvoor steun gezocht wordt. Met name Millennials verwachten dat de nieuwe technologie en communicatiemiddelen hierbij gebruikt worden.

Geven wordt steeds socialer

De millennials ontvangen ook graag deelbare informatie via sociale kanalen, waarbij peer-to-peer communicatie geïntegreerd is. Actief en persoonlijk betrokken worden via de communicatiemiddelen die zij gebruiken.

Online Campagne tool Favoraid

Favoraid levert een online tool voor institutionele sponsors om haar werknemers te verbinden aan de goede doelen die gesteund worden. Onze tool biedt een efficiënte manier om werkplek fundraising campagnes op te zetten, te beheren en bij te houden.

Corporate fundraising is nog nooit zo leuk en social geweest!

Bij ons staat de content centraal. Via audiovisuele updates vertellen de medewerkers het verhaal achter de fondsenwerving en betrekken anderen hierbij. Het moet makkelijk en leuk zijn om resultaten te delen en persoonlijke inzet te delen. Dankzij audiovisuele content met deel en reactie mogelijkheden is het voor medewerkers mogelijk de eigen bijdrage via de nieuwe manier van communiceren onderling te delen. Dankzij onze SaaS-oplossing is het voor sponsors mogelijk om direct van start te gaan. Een campagne pagina is in 10 minuten ingericht!

In de praktijk

Bedrijven maken heel eenvoudig een campagne aan waarmee ze geld inzamelen voor een goed doel. Medewerkers worden uitgenodigd deel te nemen.

Via een eenvoudig in te vullen template wordt de campagne pagina aangemaakt.

../../../Desktop/Schermafbeelding%202015-12-17%20om%2010.37.47.png

Campagnes zijn altijd gekoppeld aan een specifiek project van een goed doel.  Een campagne pagina laat op een visueel aantrekkelijke en belevenisvolle wijze via foto en video updates zien op welke wijze medewerkers van het bedrijf geld (gaan) inzamelen.  De audiovisuele updates zijn eenvoudig te delen via het sociale netwerk. Via de reactiemogelijkheid ontstaat interactie. 

../../../Desktop/Schermafbeelding%202015-12-17%20om%2010.38.45.png

De updates van de campagne zijn eenvoudig te uploaden binnen het Content Management Systeem van Favoraid. Alle volgers en donateurs ontvangen een email bij nieuwe updates

../../../Desktop/Schermafbeelding%202015-12-17%20om%2010.39.04.png

Er kan direct gedoneerd worden via iDeal en Creditcard en alle gelden worden voor 100% overgemaakt aan het goede doel van het project.

../../../Desktop/Schermafbeelding%202015-12-17%20om%2010.39.34.png

Dankzij een HTML iframe code met stylesheet kan het bedrijf de campagne binnen 5 minuten op elke pagina binnen de eigen webomgeving plugin. Of het nou een intranet, extranet of website pagina is. Dit vergroot de zichtbaarheid en het bereik van het sociaal ondernemerschap!

../../../Desktop/Schermafbeelding%202015-12-17%20om%2010.41.29.png

 

"Corporate fundraising gaat verder dan geven, het gaat om het verhaal en de impact van het geven"  

Interesse? Neem contact op via info@favoraid.com

Martijn Draaisma

Founder

Favoraid.com

"Favoraid volgt jouw hart"

Reply
 
Comments
 

Comments

Add new comment