• Geef meer zichtbaarheid aan je crowdfunding project

    De 3 essentiële onderdelen

Date: 12 Jan 2016

Geef meer zichtbaarheid aan je crowdfunding project

Wij geloven bij Favoraid dat 3 onderdelen essentieel zijn om optimale zichtbaarheid te geven aan je crowdfunding project.

  • Vergroot je zichtbaarheid en aanwezigheid
  • Zet je bestaande netwerk in en
  • Zorg voor deelbare content die authentiek is

Zorg dat je gezien wordt

Het is zonde om een crowdfunding project enkel en alleen op een platform van een extern partij te plaatsen. Wij hebben onze applicatie dan ook zo ingericht dat projecten geplugd worden op externe webpagina’s en wel in een weergave die past bij de vormgeving van die specifieke webpagina.  

Plug op je eigen site

Goede doelen kunnen de projectpagina’s via een stukje HTML code opnemen op de eigen website en via een stijlsheet worden de eigen huisstijlkleuren hierin meegenomen. Afgezien van het feit dat je hiermee traffic genereert naar de plek waar jij ze als goed doel wilt hebben krijg je zo ook inzicht in het gedrag van de bezoeker. Iets wat op een externe site niet zichtbaar is.

Laat donateurs de crowdfunding pagina plaatsen

Niet alleen goede doelen maar ook particulieren donateurs kunnen de projectpagina op eigen websites en blogs opnemen. De plug and play code vinden zij terug op hun persoonlijke Favoraid pagina (dashboard). Ook hier is het eeen kwestie van kopiëren en plakken.  

En natuurlijk zakelijke sponsoren

Datzelfde geldt voor bedrijven welke als sponsor het project van het goede doel (financieel) steunen. Ook bedrijven vinden de code, inclusief eigen huistijlkleuren terug op hun dashboard en kunnen het opnemen binnen de eigen webomgeving. Daarbij kunnen ze medewerkers aan de projecten koppelen zodat zij de projecten automatisch online volgen. Naast het vergroten van de zichtbaarheid van het bedrijf als sponsor en het creëren van draagvlak onder de medewerkers wordt ook het eigen MVO en social investment beleid hiermee concreet gemaakt.

Een mooi voorbeeld is de website van Sharing Success www.sharing-success.com

Projectenplatform van Sharing Success

Sharing Success is een participatiefonds waar betrokken ondernemers projecten van het Liliane Fonds steunen. Op de eigen website van Sharing Success heeft Favoraid in samenwerking met het Liliane Fonds het projectenplatform ingericht om de betrokken ondernemers te informeren en betrekken. De ondernemers zijn zichtbaar verbonden met de projecten.

Automatische updates van nieuwe content

Iedereen die het project steunt ontvangt automatisch een mailupdate wanneer nieuwe foto’s en video’s bij het project zijn geplaatst. Dit zorgt voor een continue betrokkenheid en daarmee blijft het project en de financiering ervoor op het netvlies van de supporters.

Voorbeeld van automatisch update mail aan donateur

Nieuwe donateurs via nieuwe wegen

Een ander voordeel dat dit met zich meebrengt. Het bereik en de zichtbaarheid van het project wordt ook enorm vergroot, doordat bezoekers via de verschillende website in contact komen met het project.

Deelbaarheid sociale media

Tot slot zijn alle updates deelbaar via e-mail en de bekende social media kanalen. Doordat goede doelen, donateurs en medewerkers van sponsors deze updates in de mailbox ontvangen is de kans groot dat ze deze na het bekijken gaan delen.Hiermee vergroten we de kans om het project gefinancierd te krijgen en dat het goede doelen nieuwe donateurs aan zich weet te verbinden. 

Voorbeeld van deelbare foto

"Favoraid volgt jouw hart"

Martijn Draaisma

Founder

Favoraid.com

Reply
 
Comments
 

Comments

Add new comment