• Hoe millenials de wereld van doneren gaan veranderen!

    Emotional investment

Date: 29 Dec 2015

Hoe millenials de wereld van doneren gaan veranderen!

Emotional investment

Millennials doneren heel anders dan de vorige generaties. Het gaat dan niet alleen om de manier waarop ze geven maar vooral hoe ze denken over geven. De hele geef cultuur zal door de opkomst van deze millenials, met een steeds grotere portemonee, de komende jaren drastisch doen veranderen.

De digitale wereld zal hier een belangrijke rol in spelen. Je kan zeggen dat het woord doneren vervangen moet worden door investeren. Millenials willen investeren in het gevoel van belang te zijn. Een millenial is opgegroeid in een hele andere wereld. Ze zijn opgegroeid met smartphones, laptops en tablets. Voor hen, constante verbondenheid is a-fact-of-life-.

Of ze nu in contact zijn met vrienden of onderzoek doen naar een goed doel om aan te doneren, millennials vertrouwen op sociale media, websites en zoekmachines. Het komt dan ook niet als een verrassing dat Millennials verwachten dat ze online up-to-date worden gehouden. 

Delen met vrienden en collega's

Millennials communiceren via sociale media welke waarde ze nastreven, zo ook de voorkeur voor goede doelen. Als hun donatie helpt bij de opbouw van een school of het bieden van vaccins om een ziekte te bestrijden dan willen ze foto’s en video’s posten op Facebook of Twitter, zodat anderen de impact van hun bijdrage kunnen zien.

Het delen van de impact van hun donaties is ook een manier om verbinding te maken met nieuwe groep potentiële donoren. Millennials willen een gevoel van voldoening; de wetenschap dat hun donaties een verschil maakt. Dit gevoel willen ze ook delen met vrienden, familie en collega's en dit doen ze veel via sociale media. Een millenials is dus gewend aan verregaande participatie en denkt dan ook niet in termen als doneren of geven maar je kan het beter "emotioneel investeren" noemen.

Tastbare resultaten

Millennials worden niet gedreven door een gevoel verbonden te zijn aan bepaalde organisaties of instellingen. In plaats daarvan worden ze gedreven door de passie voor specifieke oorzaken, projecten en het helpen van mensen, dieren of de wereld. Dit is de reden waarom Millennials willen dat non-profits hen voorzien van concrete bewijzen dat hun gift impact heeft.  En wel doormiddel van periodieke online updates.

Wanneer Millennials op de website van een non-profit kijken zijn ze op zoek naar informatie over wat de organisatie doet en hoe donaties worden besteedt. Ze zijn minder geïnteresseerd in de mensen en de ideeën achter een non-profit. Een Non-profit kan enthousiast op de website vertellen over de passie waarmee ze te werk gaan en de urgantie van het probleem. Het zal bij deze doelgroep niet overkomen zonder concrete bewijslast.

Dat brengt ons terug naar Favoraid. Wij helpen goede doelen de impact van projecten digitaal zichtbaar te maken en wel door inzet van een plug-and-play communicatie tool. Op een manier dit past bij deze tijd en bij de nieuwe donateur.

Communiceer met ze zoals ze gewend zijn te communiceren

Veel mensen van deze nieuwe generatie is bereidt gul te geven maar wat is de investering waard? Waard in de termen van gevoel, betrokkenheid, onderdeel zijn van, etc… Door actief, frequent en op een levendige manier te vertellen wat zij persoonlijk betekenen kun je invulling geven aan deze investering. Niet door een 14 pagina’s tellend rapport maar door status updates (zoals ze gewend zijn via sociale media). De inzet van authtenieke, persoonlijke foto's en video's maakt het voor deze 'snelle' generatie eenvoudig om de informatie tot zich te nemen en deelbaar te maken.

2 vliegen in 1 klap

Daarnaast is de inzet van een community platform als die van Favoraid een manier om de verslaglegging van de verantwoording op een (nog) transparantere wijze vorm te geven. Zeker voor non-profits die overheidsgelden ontvangen en straks moeten voldoen aan de IATI richtlijnen is het een mooie aanvulling op de 'harde data', waarbij de impact op verhalende wijze vorm gegeven wordt.

Succes in het nieuwe jaar!

Martijn Draaisma

Founder

Favoraid 

Reply
 
Comments
 

Comments

Add new comment