• We staan op de rand van de 4de Industriële Revolutie

    De kracht van digitalisering

Date: 19 Jan 2016

We staan op de rand van de 4de Industriële Revolutie

De kracht van digitalisering

Impact van de mobiele telefoon

Vandaag de dag hebben meer mensen toegang tot een mobiele telefoon dan een toilet. Deze ontwikkeling luidt de 4de Industriële Revolutie in en zal dan ook een enorme impact hebben op de meest uitgesloten groepen mensen in de wereld.

We staan op de rand van een technologische revolutie die de wijze waarop we leven en werken fundamenteel zal veranderen. We weten nog niet precies hoe het zich zal ontvouwen maar dat het verregaande consequenties heeft is zeker. De 4de industriële revolutie kenmerkt zich door het vervagen van de fysieke en digitale wereld.

De mogelijkheid om miljarden mensen met elkaar te verbinden door mobiele apparatuur met een ongekende rekenkracht, opslagcapaciteit, en toegang tot kennis, zijn onbeperkt. Reken daarbij de opkomende technologische doorbraken op gebied van kunstmatige intelligentie, robotica, autonome voertuigen, 3-D printing, nanotechnologie, biotechnologie, materiaalkunde, energie-opslag, en quantum computing en je begrijpt waarom dit de 4de industriële revolutie wordt genoemd.

Uitdagingen en kansen

Net als de revoluties die aan deze vooraf gingen heeft de 4de industriële revolutie de potentie om de wereldwijde inkomsten te verhogen en de kwaliteit van leven van mensen over de hele wereld te verbeteren.

Tot op heden hebben de consumenten met toegang tot de digitale wereld het meest geprofiteerd van de welvaart en vandaar dat toegang tot de digitale wereld voor minder bevoorrechte mensen van enorm groot belang gaat zijn.

In de toekomst zal de technologische innovatie ook leiden tot meer efficiëntie en een hogere productiviteit. Transport- en communicatiekosten zullen dalen. Dit zal de kosten van handel verminderen, waardoor nieuwe markten geopend worden en economische groei worden gerealiseerd.

Ook nieuwe manieren om in bestaande behoeften van de consument te voorzien doen hun intrede. Dankzij de toegang tot wereldwijde digitale platforms en de toenemende vraag naar transparantie van en betrokkenheid bij de consument dwingen bedrijven om anders te denken en te innoveren.

Een belangrijke trend zijn dan ook de ‘Technologie-enabled-platforms’ waar vraag en aanbod ‘on-demand’ bij elkaar komen. Deze platforms stellen mensen in staat om sneller en directer te communiceren en consumeren.  

Bij Favoraid geloven wij in de kracht van innovatie en technologie en hoe deze in combinatie met de kracht van de mens de wereld nog mooier, opener en eerlijker kan maken.

Zo hebben wij een platform ontwikkeld waar goede doelen, donateurs en bedrijven samenkomen en hun hart volgen.

Onze Charity Story app geeft antwoord aan het potentieel van digitalisering. Het geeft goede doelen de mogelijkheid om de ‘gever’ en ‘ontvanger’ dichter bij elkaar te brengen en de afstand in kennis, tijd, geografische ligging, geld en (most importantly) gevoel te overbruggen.

Welcome to the 4th revolution J

Martijn Draaisma

Founder

Favoraid.com

“Favoraid follows your heart”

Reply
 
Comments
 

Comments

Add new comment