• 5 tips voor meer betrokken donateurs

    De kracht van interactieve content

Datum: 18 Feb 2016

1. Neem donateurs mee op reis

Vertel persoonlijke verhalen, waarin transparantie en menselijkheid de essentie zijn. Laat je donateurs voelen dat ze onderdeel zijn van het verhaal. Nodig ze in jouw wereld uit door het delen van authentieke foto's, video's en blogs.

 

2. Inspireer

Inspireer je donateurs door de mogelijkheden en kansen naar voren te schuiven, niet schuld.

We hebben het allemaal al vaak meegemaakt een goed doel onderbreekt je avond met droevige puppie verhalen. Een pleidooi om een schuldgevoel aan te praten om maar de portemonnee te te laten trekken kan echt niet meer. Goede doelen kunnen beter door de bril van mogelijkheden en kansen kijken.

 

3. Zet je bestaande netwerk in

Maak gebruik van je bestaande ambassadeurs om gewicht te geven aan je verhalen die je op de sociale media verspreidt.

“Let them do the talk for you”

Nog sterker is het om donateurs uit te dagen zelf ervaringen te beschrijven en te delen.

 

4. Leer uw donateurs kennen

Luister naar ze, ga de conversatie aan, ook (juist) wanneer het negatief is. Behandel ze als vrienden en speel in op hun persoonlijke behoeften en ambities. Laat zien wat met hun donatie bereikt is en vanuit het perspectief van de donateur. Waarom geeft de donateur, niet waarom heb je het geld nodig.

 

5. Communiceer vanuit een community 

Social media zijn een verzamelbak aan informatie en zijn lastig om thematisch of projectmatig in te richten. Zorg voor een omgeving waar je de donateurs verwelkomt, ontvangt en pampert. Doe dit bij voorkeur binnen de eigen website, zodat je het gedrag en de voorkeur van de individuele donateur kent en kan blijven monitoren. Binnen deze omgeving zijn alle verhalen te zien en kan verder ingezoomd worden.

De sociale mediakanalen worden gebruikt voor het genereren van bereik en de verleiding richting de eigen community

 

"Favoraid gelooft in een nieuw verhaal. Het echte verhaal, vanuit het hart"

  

Wat wij doen?

 

Verhaal formats

Met onze expertise op het gebied van storytelling en communicatie adviseren wij goede doelen die verhalen te vertellen die het publiek 'raken'. Verhalen die het publiek wil volgen; van begin tot eind.

 

Charity Story app

Onze Charity Story app is de digitale snelweg voor goede doelen om frequent, direct, kostenbesparend, persoonlijke en authentieke multimediale content vanaf locatie op te halen. 

 

Webapplicatie

Voor het vertellen van de projectverhalen hebben wij een webapplicatie ontwikkeld. Deze applicatie bevat een groot verscheidenheid aan functies en kan 'branche breed' ingezet worden. Hierdoor hoeven de individuele goede doelen zelf geen kostbare en tijdrovende ontwikkeltrajecten uit te voeren en terugkerende kosten te maken voor onderhoud en hosting. De applicatie is geoptimaliseerd voor ieder device (mobiel, tablet en desktop), zodat het publiek altijd de beste gebruikerservaring geboden wordt. Last but not least is de applicatie met de projectverhalen heel eenvoudig op de website van het goede doel en die van haar sponsorpartners te publiceren.

 

Martijn Draaisma

Founder Favoraid

Reageren
 
Reacties
 

Reacties

Reactie toevoegen